Sistemul Deep Oscillation are in principal efect asupra micro-circulatiei tesutului conjunctiv interstitial. Tratamentul prin sedinte repetate duce la normalizarea regimului stationar,adica fluxului permanent de fluid intre tesuturile care inconjoara celulele , vasele limfatice si sanguine. In acest mod este pornit procesul de regenerare si vindecare al pielii, muschilor, circulatiei sanguine.

Datorita fortei exercitate de cimpul electrostatic, segmentul de tesut aflat sub tratament este atras electrostatic si apoi respins. Aceasta are loc contra compresiunii exercitate de mana specialistului care se misca in directia circulatiei sau prin miscarea aplicatorului manual.

Prin repetarea acestui proces in succesiune rapida, se produce deformarea ritmica a tesutului. Impulsurile electrostatice duc la o crestere a frecarii statice, in timp ce, in cursul intervalelor dintre impulsuri, elasticitatea tesutului reactioneaza impotriva acestui mecanism.

Astfel, tesutul supus tratamentului este “pompat continuu”in intreaga sa profunzime. Acest efect duce la recuperarea flexibilitatii si la mobilizarea intre straturile si fibrele individuale, precum si la dezvoltarea si imbunatatire cailor de trecere a lichidului si elementelor nutritive dintre celule.

In acest context, in contrast cu structurile active si pasive ale structurii tisulare, importanta spatiilor interstitiale este de multe ori subevaluata,desi acestea au functii decisive privind depozitare, alimentarea si transportul mediilor nutritive si a produsilor de eliminare.

Vreau o programare

Prenume*
Nume*
Telefon*
Email*
Mesaj*