Această metodă este bazată pe identificarea răspunsului aberant al receptorilor organismului pentru corecția patologiilor apărute. 

Proprioreceptorii (care transmit senzații de atingere, presiune, căldură, durere etc.) și calea prin care corpul procesează informația primită de la acestea este esențială în determinarea răspunsului neuromuscular al întregului corp. Toți acești receptori trimit informația către creier pentru procesare care, pe baza ei, ia decizia corespunzătoare pentru modularea mișcării. Dacă această informație este incorectă, fapt întâlnit foarte frecvent, creierul coordonează corpul utilizând o informație eronată ceea ce duce la apariția diverselor disfuncții, ulterior manifestate prin durere. 

P-DTR utilizează modificările neuronale specifice fiecărui receptor și testarea musculară în combinație cu o stimularea adecvată a reflexelor profunde pentru a restabili imediat și pentru mult timp funcțiile corecte. 

Majoritatea terapiilor sunt direcționate către partea fizică a corpului (dacă este să facem o analogie cu un calculator – componentele acestuia) neglijând faptul că multe dintre disfuncțiile și durerile resimțite au la origine erori în sistemul de procesare a informației (programul care face că aceste componente să funcționeze ca un tot unitar – software). 

Degeaba schimbăm sau reparăm componentele dacă nu apăsăm butonul “restart”. La momentul actual doar metodele utilizate în P-DTR ne permit identificarea și corecția acestor dezechilibre având ca efect restabilirea funcțiilor pierdute. 

Vreau o programare

Prenume*
Nume*
Telefon*
Email*
Mesaj*