Osteopatia – este o metodă de tratament prin acțiune manuală, cu impact asupra mecanismelor de auto-reglare ale corpului, permițându-i să se recupereze pe cont propriu. Tehnicile aplicate sunt sigure, eficiente și nu duc la complicații.

Osteopatia este o disciplină cu posibilități extinse de tratament, incluzând mai multe tipuri de acțiuni și terapii:

1. Osteopatia cranială – acționează asupra țesuturilor moi și oaselor craniului. Prin intermediul acestor tehnici se pot trata durerile de cap, probleme emoționale, hipertensiunea intracraniană și alte patologii.

2. Osteopatia viscerală – acționează asupra organelor interne ale abdomenului, bazinului și cutiei toracice. Este redusă tensiunea exagerată de la nivelul diafragmelor, mușchilor și ligamentelor din interiorul corpului. O astfel de terapie are un efect pozitiv asupra intestinului și vezicii biliare, sistemului urinar și genital și asupra multor organe interne.

3. Osteopatia structurală se axează pe tratamentul și prevenirea bolilor sistemului musculo-scheletic.

Problemele de sănătate întotdeauna își au originea în mai multe regiuni. Organismul uman este prevăzut să se adapteze în orice situație. Astfel, în momentul în care apare un deficit (muscular, ligamentar, visceral, cranian), creierul va crea alte circuite funcționale pentru a compensa disfuncția.

Din păcate, sunt insuficient studiate și implementate în practica curentă legăturile și interacțiunile de la nivelul corpului uman, medicina alopată împărțind persoana pe zone. Tratăm stomacul, sinusurile, hernia de disc, plămânii, genunchii etc, fără a lua în calcul impactul general asupra organismului.

Desigur, tratamentul fiecărui pacient este absolut individual. Osteopatia nu este un panaceu universal. Din păcate, este ineficientă în boli cronice sau afecțiuni oncologice. Însă, foarte frecvent, corpul nostru nu necesită nici o intervenție chirurgicală sau medicamentoasă. El are nevoie de un mic ajutor pentru a-și declanșa mecanismele de autoreglare. Și corpul în sine, fiind un sistem foarte înțelept, care a evoluat peste milioane de ani, va aprecia ajutorul unui profesionist și va găsi cel mai eficient mod pentru propria sa recuperare.

Vreau o programare

Prenume*
Nume*
Telefon*
Email*
Mesaj*