Homeopatia este metoda terapeutică ce stimulează vindecarea naturală a organismului.

Astăzi, medicina ne poate ajuta să depășim boala pe două căi:

Prima este aceea de a administra medicamente care distrug microorganismele sau se opun acțiunii unui agent agresor. Este ceea ce face medicina obișnuită, alopată, numită și convențională.

A doua cale este de a întări sistemul imunitar și a lăsa organismul să se ocupe de boală. Este ceea ce face homeopatia. În felul acesta, se ating două obiective: în primul rând, boala este înlăturată fără efectele secundare ale medicamentelor moderne și în al doilea rând - pe măsură ce mecanismul de apărare a organismului se întărește - este înlăturată și predispoziția spre diferite forme de boală.

Cuvantul homeopatie provine din greaca veche: homoios – „aceeași” și pathos – „suferință”, ceea ce înseamnă o prescurtare a ideii că asemănările sunt vindecate prin mijloace asemănătoare. De exemplu, medicamentul numit Coffea poate ajuta în insomnia provocată de hiperexcitabilitate sau Allium cepa – ceapa roșie, care produce usturimi și curgerea nasului se poate folosi cu succes în banalul guturai.

Un avantaj este acela că tratamentul este strict individualizat unui pacient, pentru că fiecare persoană este unică și nu există boli, ci doar bolnavi. Boala în limbaj homeopat nu înseamnă doar durere fizică, ci tot ceea ce definește omul – de la emoții, la probleme ale minții. Cu alte cuvinte, boala este o tulburare a întregului. Iată de ce în acest caz bolile sunt ca și amprentele – nu există două la fel.

Homeopatia înseamnă în tratament țintit pe bolnav, mobilizează resursele organismului și poate înlătura predispoziții, fiind lipsită de efecte secundare. Este o metodă excelentă pentru combaterea bolilor acute. Dacă remediul admistrat este cel corect, rezultatele vor fi rapide, complete și permanente.

Mai multe informații despre homeopatie puteți obtine citind urmatoarele cărți diponibile pentru descărcare:

attr=155

Vreau o programare

Prenume*
Nume*
Telefon*
Email*
Mesaj*