Cum decurge consultatia?


 Pentru un tratament de succes, este important să fie evaluata starea generală a persoanei. Prin urmare, în timpul consultatiei este necesara identificarea simptomelor care deranjeaza pacientul în acest moment, și care au fost manifestarile ce au precedat afectiunea. Ulterior este efectuata o examinare clinica aprofundată a pacientului ce cuprinde un examen neurologic complet (verificarea reflexelor normale si patologice, examinarea nervilor cranieni, semnelor de afectare a sistemului nervos central sau periferic).

După aceea se efectueaza testarea kinesiologica, insemnand verificarea corectitudinii executarii miscarilor de la nivelul coloanei vertebrale si articulatiilor. Pe baza acestor examinari se precizeaza un diagnostic clinic. Uneori, pentru a clarifica diagnosticul, sunt necesare examene suplimentare (analize sanguine, teste electromiografice, examene imagistice – radiografie, IRM). Nu are rost ca pacientul sa efectueze in prealabil anumite investigatii; o astfel de inițiativă de multe ori duce doar la costuri nejustificate. Dupa precizarea diagnosticului se stabileste impreuna cu pacientul planul de tratament, acesta fiind informat asupra tuturor aspectelor si particularitatilor atat a bolii cat si a schemei terapeutice.

In ce consta tratamentul?


In cadrul acestui site va fi repetata de mai multe ori aceeași idee: un tratament de succes necesită o abordare sistematică. Acesta este un principiu medical esential, testat în timp. Urmăm acest principiu, prin urmare, nu ne limitam la simpla “repozitionare” vertebrelor, fizioterapie sau alt tip de procedura. Pentru a rezolva diverse probleme, există multe metode și diferite abordari. Prin urmare, în fiecare caz, se aplică cea mai potrivită opțiune.

Sedinta de terapie constă dintr-un tratament complet “de la cap pana in picioare” și durează intre 60-90 de minute.