Organismul nostru este structurat pe trei niveluri, din interior spre exterior: mental, emotional si fizic. In multe cazuri, fizicul este calea de vindecare a dezechilibrelor interioare. Insa nu are sens sa tratam doar fizicul, deoarece el este doar o expresie a proceselor interioare. Este calea (metoda) de autocorectie.

Ceea ce preluam noi pe mental trebuie sa exprimam in emotional. Un soc major va trebui reglat prin exteriorizarea acestuia: sa plangem, sa strigam, sa lovim etc. Cu alte cuvinte, sa-l scoatem in exterior. Daca nu avem posibilitatea sa ne manifestam (ne spunem ca trebuie sa fim puternici, sa nu ne aratam slabiciunile, am fost invatati ca „barbatii nu plang” si ca „femeile suparate sunt urate”, ca „rade lumea de noi” si multe altele), manifestarile vor trece in plan fizic. Ca sa supravietuiasca si sa se echilibreze, sa nu decompenseze partile si mai profunde.

Cand simptomele sunt persistente, inseamna ca s-a dezechilibrat tot sistemul. Daca exista manifestare fizica, organismul mai are resurse de vindecare. Bolile psihice nu se vindeca. In acelasi timp, in perioada acuta, acesti pacienti nu se imbolnavesc. Deloc. Pentru ca organismul nu are resurse sa mai contacteze si ceva pe fizic. Toate sunt directionate catre ameliorarea partii mentale.

La fel se intampla si cu partea emotionala. Daca nu avem resurse sa o reglam, organismul va incerca sa o compenseze cu o suferinta fizica. Cheia este echilibrul. In toate.

Pacienta noastra suferea de dureri lombare de cateva saptamani. Am inceput tratatmentul global, axandu-ne pe partea fizica si energetica. Dupa trei sedinte, evolutia ei nu era conform aprecierilor initiale. Se simtea extraordinar in ziua tratamentului si o zi dupa, iar apoi simptomele reapareau.

Este un caz clasic pentru noi. Nu se stabilizeaza, deci inseamna ca sunt factori care mentin aceasta stare si de obicei sunt doua motive: factori metabolici sau emotionali. Daca nu le corectam, efectul tratamentului va fi minim. Este ca si cum ai incerca sa umfli cauciucurile unei masini careia nu-i functioneaza motorul. Stiind ce cautam, am aflat si raspunsul: tatal dumneaei a decedat in urma cu 5 luni. EMOTII.

Efectele asupra organismului, dupa sedinta de tratament emotional, va las sa le cititi singuri.