Recomandari de luat in calcul.

Orice afectiune, asociata cu riscul de deces sau invaliditate, forteaza persoana sa treaca prin cateva stadii psihoemotionale:
negarea
furia
negocierea
depresia
acceptarea.

Uitati-va la ultimele luni.

Stadiul 1 negarea: conspiratii, arme biologice, masoni, industria farma, geopolitica, noua ordine mondiala etc.
Astazi nu #conteaza cine are dreptate. Un fapt este cert: avem o pandemie.

Stadiul 2 furia: trebuiau sa-i duca la puscarie pe cei care vin din Italia, uite ce rai sunt italienii ca i-au fortat sa stea in casa, ce destepti sunt ca au facut-o, astia au cumparat tot din supermarket, numai inconstienti in jur...
si aceasta etapa se termina in curand.

Urmeaza celelalte doua stadii: negocierea (asociata cu afirmatiile „Daca numai…” Daca as / ar fi facut…” si depresia (“ce sa fac acum”, “cate as fi reusit daca”, “ce voi face eu in continuare”, “cum se va descurca familia” si multe alte aspecte).

haideti sa revenim la realitate si sa trecem peste ultimele doua. Pentru ca aceste etape sunt distructive. Pentru ca nu-si au rostul si pierdem timpul si nu ne permitem. La propriu.

Te vei imbolnavi!
De coronavirus sau alte forme de gripa. Sau de altceva.
Daca nu vei fi tu, va fi un prieten, membru al familiei sau cineva din cei pe care ii cunosti. Acum sau mai tarziu.

Accepta ideea!
si treci mai departe!

Avem responsabilitati. Avem parinti expusi, care sunt in grupa de risc. Nu din cauza coronavirusului. Infarct, accident cerebral, hipertensiune, diabet si lista poate continua. Aduceti-va aminte si de acest aspect.

Sunt doua variante:

  1. ne complacem si urmam valul, plangandu-ne de mila si facand scenarii;
  2. intelegem si acceptam ca ne putem imbolnavi si facem planuri concrete pentru aceasta situatie. Care poate sau NU sa se intample.

Eu am ales varianta a doua: am o familie, 10 angajati (tot o familie), pacienti acuti si cronici. Daca stau si-mi plang de mila, ce-o sa faca ei? Aceasta criza sociala si economica poate dura multe luni si nimeni nu poate spune cand se termina si nici cum va fi pe parcurs.

Voi ce alegeti, sa intrati in depresie, citind postari care se repeta de sute de ori pe Facebook sau va uitati in jur si incepeti sa faceti ceva?

#euaccept #noiluptam