Applied kinesiology (kinesiologia aplicată) este o metodă de diagnostic și tratament bazată pe utilizarea reflexelor musculare. Diferența majoră adusă de aceasta este faptul că sunt investigate reflexele și răspunsurile organismului în mișcare și nu doar în repaos. Noi permanent suntem supuși anumitor presiuni, iar capacitățile de adaptare și răspuns al corpului trebuie explorate în toate fazele (mișcare, repaos, tensiune etc.).

În acest video avem un exemplu practic: felul în care se accentuează presiunea cauzată de hernia de disc în momentul efectuării mișcărilor gâtului. Măduva și nervii sunt comprimati, ceea ce în timp duce la modificări neurologice manifestate prin durere, deficit de forță sau amorțeli.

In clinica noastră, utilizând metodele studiate in Rusia și SUA, este posibila identificarea patologiilor încă din faza incipienta.

Fiecare mușchi prezintă legături asociate cu anumite organe interne, canale energetice, vertebre, dinți, zone pe craniu, emoții. Corpul nostru este un sistem unitar, iar apariția unui dezechilibru este transpusă la nivelul mușchilor prin scăderea reflexului miotactic. Orientându-ne după modificările patologice, este posibilă identificarea zonei și tipului patologiei. 

Corecția acestuia se face utilizând metoda adecvată cauzei (în cazul disfuncției energetice – acupunctură, patologii ale organelor interne – terapie viscerală, problemelor vertebrale – terapie manuală). Pentru fiecare tip de disfuncție este aleasă metoda concretă și eficientă pentru corecție. 

Vreau o programare

Prenume*
Nume*
Telefon*
Email*
Mesaj*