Acupunctura este bazată pe legătura dintre organele interne și diferitele puncte biologic active situate pe suprafața corpului. Fiecare dintre noi are mai mult de o mie de aceste puncte, deși cel mai frecvent utilizate sunt aproximativ două sute. Cele mai multe sunt localizate pe cap, față, urechi, palme și tălpi.

Stimularea mecanică a anumitor puncte are ca rezultat reglarea funcțiilor organelor interne și contribuie la emisiile masive de endorfine în sânge – substanțe care îmbunătățesc starea de spirit și de sănătate, și cel mai important – care acționează ca un analgezic eficace. Prin urmare, prin acupunctură sunt tratate cu succes diverse sindroame dureroase: dureri de spate cronice, dureri articulare, sciatică etc. Stimularea punctelor active poate calma durerea în doar 15 minute. Uneori, două sau trei ședințe sunt suficiente pentru a restabili capacitatea de muncă.

Utilizarea acupuncturii este foarte eficientă în multe boli vegetative, cum ar fi migrene, tulburări de somn, iritabilitate, distonie, sindromul de oboseală cronică. Acupunctura stimulează resursele de apărare ale organismului și este eficientă în tratarea a multiple afecțiuni ale pielii și boli alergice.

Patologiile aparatului locomotor, genitourinar și digestiv sunt, de asemenea, tratate prin acupunctură.

În arsenalul acupuncturii sunt o mulțime de ace diferite ca formă, lungime, lățime și realizate din diferite materiale. Frecvent sunt utilizate ace de oțel inoxidabil, argint și aur. Alegerea tipului de ace este decis de către medic pe baza diagnosticului clinic, precum și constituția pacientului. Chiar și cele mai simple ace din oțel inoxidabil nu provoacă alergii, mai ales dacă acțiunea lor este stimulată manual, termic sau electric.

În cazurile acute, tratamentul se efectuează zilnic sau la două zile, în bolile cronice de 2-3 ori pe săptămână. Cursul de tratament cuprinde un număr de 7 – 15 ședinte.

Acupunctura va aduce un efect pozitiv doar dacă este efectuată de către un medic calificat. Influența necorespunzătoare asupra punctelor biologic active poate determina o scădere bruscă a tensiunii arteriale, colaps sau alte manifestări neurovegetative.

Din grijă pentru pacienți
În clinica noastră utilizăm doar ace de acupunctură de unică folosință de la cei mai buni producători (China, SUA). Respectarea acestor reguli permite realizarea unor proceduri în condiții de siguranță și, cel mai important, nedureroase. Problema durerii la unii pacienți este pe primul plan, astfel încât noi putem garanta confortul realizării unei sesiuni de acupunctură în clinica noastră. Suplimentar față de acupunctură, independentă de patologia pacientului, se pot face ședințe de moxibustie, terapie vacuum utilizând ventuzele chinezești, farmacopunctură etc.

Vreau o programare

Prenume*
Nume*
Telefon*
Email*
Mesaj*